Hunaja ihonhoidossa ja kosmetiikassa

Hunajaa tai mehiläisvahaa sisältävää kosmetiikkaa voi ostaa myös monista kaupoista.

Hunajassa on ihoa suojaavia ja hoitavia entsyymejä, kasvihappoja sekä lihasten palautumista edistäviä aineita. Se kirkastaa ja ravitsee ihoa.

Monissa kosmeetiikkatuotteissa on esimerkiksi hunajaa tai mehiläisvahaa, mutta hunajaa voi käyttää myös sellaisenaan ihon kuorinnassa, naamiona tai kosteuttajana.

Erilaisia kotikosmetiikkaohjeita on netissä runsaasti. Tutustu esimerkiksi Suomen Luonto -lehden Elina Juvan selkeään ohjeeseen huulivoiteen tekoon.

Saunahunaja hoitaa ihoa

Saunassa iholle levitetään saunahunajaa. Saunahunajia myydään usein erikseen. Tällöin hunajan joukkoon on sekoitettu siemenrouheita tai eteerisiä öljyjä. Myös syötäväksi tarkoitettua kiteytynyttä hunajaa voi hyvin käyttää saunahunajana.

Levitä hunajaa kuivimmille vartalon osille tai koko vartalolle ja anna vaikuttaa lempeässä lämmössä. Hunajan kiteet sulavat ja sokerit alkavat imeä nestettä ja sen mukana kuona-aineita hikoilevasta ihosta. Saunahunaja kuorii ihon pintasolukkoa, parantaa verenkiertoa ja kirkastaa ihoa. Kun hunaja on vaikuttanut riittävästi, huuhtele hunaja pois iholta lämpimässä suihkussa. Iho tuntuu ihanalta ja pehmeältä. Myös kipeytyneitä lihaksia on hyvä hieroa hunajasaunassa.

Nauti hunajasaunasta kiireettömästi, se rentouttaa, rauhoittaa ja tuo kokonaisvaltaisen hyvän olon.

Vinkki: Ota hunajapurkin loppu mukaan saunaan ja levitä siellä iholle.

Helppo hunaja-sokerikuorinta

2 rkl hunajaa

1 tl sokeria

Sekoita sokeri hunajaan. Levitä hunaja-sokeriseos puhdistetulle iholle. Hiero kasvojasi kevyin, pyörivin liikkein, kunnes sokeri on sulanut iholle. Sokeri poistaa ihosta nesteitä hunajan heleyttäessä ja kosteuttaessa kasvoja. Huuhdo hunaja pois vedellä kuorinnan jälkeen.

Puhdistava hunajanaamio rasvaiselle iholle

2 rkl maustamatonta jogurttia

1 rkl hunajaa

1 tl appelsiini- tai sitruunamehua

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä seos kasvoille ja kaulalle ja anna vaikuttaa 10 minuuttia. Huuhtele pois kylmällä vedellä. Naamio kirkastaa ja kiinteyttää ihoa.

Hunaja-merisuolakuorinta käsille

3 rkl hunajaa
1 tl hienoa merisuolaa
(karheille, kuiville käsille lisäksi 1 tl rypsiöljyä)

Sekoita tasaiseksi tahnaksi, hiero käsiin (ja koko vartalolle) esimerkiksi saunoessa. Huuhtele haalealla vedellä. Ei kasvoille.

 

 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.